Znalostni baze - detail
zpět
Problematika:Nefunkční produkty verze 20xx-2016 na os win 10
Řešení:V případě náhlé nefunkčnosti produktu verze 20xx-2016 na systému win 10 postupujte následovně:
-aktualizujte ovladače grafické karty a direct X
nebo
- obnovte OS do bodu, ve kterém produkt fungoval a deaktivujte aktualizace systému
nebo
- obnovte samotný produkt do původního nastavení např: (nabídka start-všechny programy- Autodesk - AutoCAD LT - obnovit výchozí nastavení)
nebo
-vytvořte nový administrátorský profil ve windows a spusťte produkt zde a ověřte zda replikuje stejnou chybu
nebo
proveďte čistou odinstalaci a následnou novou instalaci produktu

pokud ani jedna varianta nevedla k vyřešení problému jedná se o interní chybu operačního systému. Tato chyba nastává u verzí OS, které byly upgradovány z verzí win 7,8 a 8.1 na win 10. Překontrolujte zda je váš produkt kompatibilní s vaším aktuálním OS: např: https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Oper...

Aktuální verze win pracuje s verzí .NET 4.6 a novější a neumožňuje instalaci dřívějších verzí .NET, které jsou nutné pro bezproblémový chod starších verzí produktů Autodesk. Vždy před instalací nové verze win ověřte, zda je kompatibilní s vaším aktuálním produktem Autodesk.
Na některých PC lze tuto chybu opravit různými postupy dostupnými na internetu, ale nelze plošně aplikovat na veškerá PC s vadnou instalací .NET

Pokud jste uživatel předpaltného/subscription instalujte aktuální verzi produktu, která je kompatibilní s aktuálním vydání OS. V případě, že jste uživatel staré trvalé licence, obnovte systém do podporovaného stavu pro použití konkrétního produktu Autodesk.